Avanpremiera “Acasă::the film”

După o vară lipsită de festivaluri, ne era atât de dor de un eveniment, încât era imposibil să refuzăm invitația de a găti în aer liber  la o lansare inedită pentru o poveste plină de emoții Acasă :: the film 

Pentru voi unde este “Acasă”? Noi am ajuns ‘Acasă’ în Delta Văcărești unde totul a fost încărcat cu un vibe incredibil, unde am întâlnit oameni frumoși, gânduri bune și multe multe emoții! 😍🤩 Totul a fost pregătit special pentru avanpremiera celui mai premiat documentar românesc din 2020, chiar în locul în care a început povestea 📽👀  

„Acasă”, cel mai premiat documentar românesc al acestui an, care spune povestea familiei ce a locuit vreme de 18 ani în mijlocul naturii din Delta Văcărești, își începe circuitul cinematografic din 18 septembrie.

Documentarul de debut al lui Radu Ciorniciuc, realizat de-a lungul a patru ani, în care acesta a urmărit marea aventură prin care a trecut familia Enache, de la o viață în completă armonie cu natura, la traiul plin de provocări din marea junglă urbană.

Filmul este construit în jurul dramelor unei familii și, păstrând proporțiile, în jurul uneia dintre cele mai mari dileme ale omului modern: să revină la natură, unde viața este liberă, dar plină de lipsuri, fără beneficiile civilizației sau să fie parte dintr-o societate care le oferă oportunitatea unei vieți confortabile doar celor dispuși să îmbrățișeze presiunile și compromisurile care vin la pachet cu definiția general acceptată a civilizației.”, spune regizorul Radu Ciorniciuc.

„Acasă” face parte din selecția oficială a Premiilor Academiei de Film Europene (EFA), în secțiunea dedicată documentarelor. Pe parcursul acestui an a primit numeroase premii internaționale importante: Premiul Special al Juriului pentru Imagine în competiția World Cinema Documentary la Sundance Film Festival, Marele Premiu la DOK.fest Munchen (VIKTOR Main Competition), Premiul Special al Juriului la Thessaloniki Documentary Festival, Marele Premiu (Golden Horn for the Best Director) la Festivalul Internațional de Film de la Cracovia, Premiul pentru Drepturile Omului la Festivalul de Film de la Sarajevo și Premiul Moral Approach la Festivalul de Film Documentar MakeDox (Macedonia). Premiera națională a filmului a avut loc Festivalul Internațional de Film Transilvania, unde a câștigat Premiul Zilele Filmului Românesc în secțiunea lungmetraj (România).

Dacă sunteți curioși să aflați mai multe detalii despre film puteți găsi pe site-ul official http://proiectulacasa.ro sau puteți chiar să-l vedeți în cinematografe din 18 septembrie sau pe HBO Go din 15 octombrie.

A fost și pentru noi o experiență aparte și ne-am bucurat să facem și noi parte din poveste. ❤️🙌 Le mulțumim tuturor celor care ne-au gustat și apreciat! 😋🍟🍔🌭 Un film bun merge de minune cu un burger sau un hot-dog bun! 🥰

Mulțumim 📷 Miluță Flueraș https://miluta.ro/ro/ și  📷 Sorin Florea https://www.spaceprobemedia.com/ pentru minunatele fotografii!

#furgoneta #burgers #fries #hotdogs #parculvacaresti #acasathefilm #movienight #documentary #romanianfilm #romania #story #storytelling

No comments

You can be the first one to leave a comment.

Post a Comment

Comanda cu ridicare